Start: Na de intake start ik samen met u om de situatie ter plekke in beeld te krijgen. Vaak kan dezelfde dag al worden begonnen met het reduceren van de overlast.

Aanpak: Ratten vertonen zich vaak als het begint te schemeren. Met een warmtebeeldkijker probeer ik de ratten vervolgens te lokaliseren om ze te kunnen schieten. Mijn gereguleerde persluchtbuks is voorzien van nachtzichtapparatuur zodat ook in het donker trefzeker geschoten kan worden. Met de gemonteerde geluidsdemper is het schot nauwelijks hoorbaar. Geschoten ratten zullen worden verzameld en getoond. Het opruimen daarvan laat ik echter aan u over.

Feilloos: Ik ben getraind om zeer gericht te schieten en (afhankelijk van de situatie) al dan niet met met een speciaal loodvrij kogeltje. Door de nauwkeurigheid van het schot wordt de rat onmiddellijk gedood. De kogel blijft veelal in de rat zitten en veroorzaakt zodoende geen beschadigingen aan de omgeving.

Veilig: In kleine of schadegevoelige ruimtes (bijv. magazijn, stal, restaurant) wordt op lage druk met lichtgewicht kogeltjes geschoten. Het kogeltje doodt de rat tot 20 meter onmiddellijk maar verliest zoveel kracht dat bij een onverhoopt doorschot deze volstrekt ongevaarlijk is voor mens, huisdier of inventaris. Daarmee is deze methode ook veilig.

Overlast: Het gebruik van een geluidsdemper voorkomt dat de (huis- of stal-) dieren schrikken of dat de buren er iets van merken.

Deskundig: Bel mij bij rattenoverlast. Bestrijden is dan nodig. Gestart wordt met één avond per week patrouille (observeren en jagen). Als (meestal na 3 weken) de rattenoverlast gereduceerd is kan de patrouille frequentie afnemen. Met de verkregen inzichten tijdens de patrouille kan ik u adviseren over mogelijk te nemen maatregelen om rattenoverlast in het vervolg te voorkomen.

Ecologisch: Ik streef naar een natuurlijke balans en vermijdt zoveel mogelijk gebruik van loden kogels. Door het uitbannen van rattengif wordt door-vergiftiging van roofdieren (uilen, wezels, honden en katten) voorkomen en kunnen deze op natuurlijke wijze meehelpen bij het beperken van het aantal ratten en muizen. Daarmee wordt het natuurlijke evenwicht weer hersteld en de ratten- en muizenplagen vanzelf gereduceerd.

Discreet: Uw privacy staat voorop. Ik werk alleen aan uw rattenoverlast en doe dat onzichtbaar voor de omgeving.